Monturen


Monturen zijn er in vele varianten, zowel modern als klassiek. Onopvallend, lichtgewicht, randloze modellen tot exclusieve, hand gemaakte houten monturen. Voor welke stijl u ook kiest, het montuur moet bij uw persoonlijkheid passen en uiteraard comfortabel dragen. Graag helpen wij u bij deze keuze.


Komono

Komono is in 2009 gestart door Raf Maes en Anton Janssens. De gedachte achter de lancering van Komono was dat ze betaalbare accessoires wilden toevoegen aan de Europese markt. Door te werken met minimalistische lijnen, inspirerende kleuren en esthetische vormgeving probeert Komono betaalbare luxe te brengen. Na horloges en zonnebrillen is Komono sinds 2016 ook gestart met een optische collectie welke u bij geselecteerde opticiens zoals Mol optiek kunt vinden.

Komono is een community vol dromers en designers die zich toewijden om perfect getimede accessoires te brengen volgens de Belgische traditie van doorzettingsvermogen en vakmanschap. Komono haalt haar inspiratie uit de latest fashion, verschillende culturen, moderne architectuur en die vertalen ze naar haar accessoires, horloges, zonnebrillen en optische monturen.

Komono's slogan luidt dan ook niet voor niets: KOMONO is the perfect blend of vision and time.

Komono zelf betekent "kleine dingen" en de naam is voortgekomen door een reis naar Japan waarop de twee eigenaren elkaar voor het eerst hebben ontmoet.


Tree Spectacles

Een montuur dat slechts 13 gram weegt? Dat kan! De houten brillen van het merk Tree spectacles maken dat mogelijk. Een bril van hout dus. Niet zomaar van hout maar van een materiaal waar hout het belangrijkste en meest beeldbepalende deel vormt. De rest van de opbouw zorgt voor vormvastheid, sterkte en duurzaamheid.

 

De Italiaanse fabrikant levert inmiddels ook monturen gemaakt van titanium, soms gecombineerd met buffelhoorn. in deze monturen is een belangrijke Japanse invloed herkenbaar. De ervaring van het werken met hout in combinatie met andere materialen stamt bij Tree spectacles al van vele jaren terug. Die ervaring maakt dat het merk Tree een begrip is geworden in Nederland en België, maar ook in vele andere landen. Tree staat garant voor de verbinding tussen kunst, techniek en ontwerp.

Comfort, design en exclusieve stijl

De traditionele waarden van het merk Jaguar zijn: luxe en elegantie, superieure kwaliteit en exclusiviteit. De correctiemonturen van jaguar combineren een uitzonderlijk design met technische perfectie en stijlvolle luxe.

Henry Jullien

Henry Jullien is één van de oudste, in de jura gevestigde Franse brillenproducenten. Van oudsher is de jura het centrum van de optiek in Frankrijk. Bij Henry Jullien wordt alles van de bril in eigen huis gemaakt. Als enige bedrijf in de wereld maakt deze fabrikant de brillen nog altijd van duurzame walsdoublé. Dat vergt een bijzondere techniek, maar dat beheerst Henry Jullien inmiddels al sinds 1921. Daarmee zijn ze ook bekend geworden in de hele wereld en dat zijn ze nog altijd. Ook in Nederland is Henry Jullien een begrip, mede door de enorme lange levensduur en chique uitstraling.

Monturen met een filosofie  (Clayton Franklin)

Twee Engelse studenten besloten een brillenmerk te creëren. Monturen met een filosofie. Hun uitgangspunt: "Klassieke voorwerpen krijgen door de eeuwen heen altijd weer een nieuwe vorm". En dat is nog altijd het credo van Clayton Franklin.

 

Elke bril heeft een ingetogen vormgeving maar is tegelijkertijd wel helemaal van deze tijd. De monturen worden gemaakt in Sabae in Japan bij het in de optiekwereld bekende Hiero House. Sabae is hét optiekcentrum van japan met vele specialistische producten.

 

De basismaterialen voor de collectie bestaan uit acetaat, Sterling zilver en titanium. Ervaren vaklieden maken de brillen voor een groot gedeelte met de hand waardoor de kleinste details tot in de perfectie worden uitgevoerd. De stijl van de ontwerpen mogen we retro noemen, maar is tegelijkertijd hedendaags.

Germano Gambini Eyewear

De trend voor het komende jaar!

De "lichte lijn" is afkomstig van het potlood van Germano Gambini in de jaren '70, met als doel , het gezicht niet volledig te bedekken.

Eenvoudige lijnen, originaliteit in vormen en heldere kleuren.

De lichte Germano Gambini bril, is aanpasbaar aan elk gezicht.


Dutz Eyewear

Dutz maakt de stap van een standaard bril naar een modische bril door aparte, kleurrijke details op een subtiele manier toe te voegen: vaak verwerkt aan de binnenzijde van de bril en soms ook aan de buitenkant. Een apart dessin, trendy vormen, afwijkend kleurgebruik... iedere bril heeft een 'knipoog'. Zonder dat die knipoog direct opvalt. Daarmee wordt de laagdrempeligheid waar Dutz én Nederland om bekend staan behouden.

 

Dutz maakt een modieuze bril voor iedereen bereikbaar. En met iedereen bedoelen we dan ook iedereen. Daarom is de collectie zeer breed gericht op mannen, vrouwen en kinderen, van 8 tot 88 jaar. Van dames- en herenmodellen tot een uniseks-collectie, een kindercollectie en een collectie voor trendy tieners want. "everybody can be so Dutz!"


Mykita

MYKITA is een moderne fabriek die precisie en vakmanschap combineert met nieuwe technologieën.

Een constante zoektocht naar innovatie, het gebruik van bijzondere materialen en een schat aan ervaring in het ontwerpen van brillen zijn de bepalende elementen achter de collecties van MYKITA.

Een sleutelfactor in het succes van het bedrijf is de holistische bedrijfsfilosofie, die brengt expertise van alle disciplines onder één dak samen, het MYKITA HAUS gevestigd in Berlijn.


Joop!

JOOP! is een label voor zelfbewuste mannen en vrouwen

Het heeft een goed ontwikkeld gevoel voor stijl, persoonlijkheid en sex-appeal. Vandaag de dag heeft het label Joop! een belangrijke positie tussen de Duitse en internationale labels. De collectie is extravagant, sexy en glamourvol. Met deze gegevens heeft Joop! Eyewear zijn collectie samengesteld.

Ray ban - Guess  - Komono  -  Penn&Ink  -  M. Kors  -  Jaquar -  Morel  - Henry JulLien  -  Persol  -  Clayton Franklin  -  Materika  - Ioyoko Inyake    Look  -  Dutz -  Germano Gambini  -  Joop!  -  Tree Spectaceles - Swarovski - Mykita - Joshi.

Openingstijden:

 

Ma: Gesloten
Di:  09.30 uur - 18.00 uur
Wo: 09.30 uur - 18.00 uur
Do: 09.30 uur - 18.00 uur
Vr: 09.30 uur - 18.00 uur
Za: 09.30 uur - 16.00 uur
Zo: Gesloten

Contact:

 

T :  0481-769113

E :  info@mol-optiek.nl

A :  Heerbaan 132b 6566 EV Millingen a/d Rijn

KvK : 10142636